BIO Kovász indító 15g (szárított) KEFIRKO®
4800 Ft
A termék egységára: 320 Ft/g
Szárított kovászindító búzalisztből. Tanúsítottan organikus
Összetevők: organikus búzaliszt, víz
Készleten
BIO KOVÁSZ INDÍTÓ
Szárított kovászindító búzalisztből. Tanúsítottan organikus
Összetevők: organikus búzaliszt, víz
AKTIVÁLÁS:
- Keverj össze 15g kovászindítót + 30ml langyos vizet + 30g lisztet és hagyd állni 6-8 órán keresztül.
- Adj hozzá 25ml langyos vizet + 30g lisztet és hagyd állni 12-16 órán keresztül.
- Adj hozzá 50ml langyos vizet + 60g lisztet. Hagyd állni 12 órán keresztül.
- Dobj ki a keverék felét és ismételd meg a 2. lépést.
- Folytasd a 4. lépéssel, amíg a kovászindító megduplázódik térfogatában, aktív lesz (buborékos) és készen áll a sütésre.
SÜTÉS: Mérd ki a recept által megadott mennyiségű kovászindítót. Etesd meg a megmaradt indítót 30g liszttel és 25ml vízzel, majd tárold.
TÁROLÁS: Hűtőszekrényben: Hetente egyszer etesd. Ha sütni akarsz, vedd ki a hűtőből és ismételd meg a 4. lépést (fent). Szobahőmérsékleten: Etesd 12 óránként. Ha sütni akarsz, ismételd meg a 4. lépést.
Szárított kovász, amely friss, kiváló minőségű, természetes összetevőkből készült. KEFIRKO a kovászt gondosan készíti el, hogy megőrizze annak integritását és vitalitását. A lisztben természetesen előforduló élesztőből és tejsavbaktériumokból készül, minden tasakban szunnyadó élet található, amely vízzel ébreszthető fel. Ez tükrözi a minőségi alapanyagok iránti elkötelezettségét a KEFIRKO-nak.
Miután újra hidratáljuk, szárított kovászunk élénk és ízes lesz. Egyedi, pikáns mélységet ad az autentikus kovászos kenyérnek. Az erjesztő mikroorganizmusok életre keltik a tésztát, varázslatos aromákat, ízeket és textúrákat hozva létre, amelyek elbűvölik az ízlelőbimbókat.