Akció!

KEFIR FERMENTÁLÓ 1400ml – FEKETE Limitált kiadás KEFIRKO®

Original price was: 16800 Ft.Current price is: 12600 Ft.

KEFIRKO díszdobozban a teljes szett, tartalma:

  • FERMENTOR ÜVEG 1400ml
  • CSAVAROS ÁTLÁTSZÓ FEDŐ
  • SZŰRŐS FEDŐ –  FEKETE színben
  • TERELŐLAP (FEHÉR)
  • KEVERŐPÁLCA  „keverőkanál” 
  • GYÜMÖLCSFACSARÓ
  • HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ:  Magyar és idegen nyelven

Megjegyzés: A kefir fermentáló készlet nem tartalmazza a BIO vízkefir és BIO tejkefir oltókultúrákat; ezeket  külön lehet megvásárolni.

Csak 1 maradt készleten

Kefir fermentáló 1400ml és 900ml videók

KEFIRKO Kefir Fermentáló üveg Használati Útmutató

A kefir fermentáló készülék segítségével fermentált italokat készíthet, mint például tej- vagy vízkefirt, élő kefir kultúrák, azaz kefir gombák használatával. Biztosítja az optimális körülményeket minden kefir adag fermentálásához.

Összeszerelés

KEFIRKO Kefír Készítő Szett Tartalma:

  • FERMENTOR ÜVEG  1400ml
    1 db fermentor üveg a választott: 1400 ml kivitelben. A fermentor üveg egyaránt alkalmas vízkefír vagy tejkefír készítéséhez.
  • CSAVAROS ÁTLÁTSZÓ FEDŐ
    A felső fedő enyhén nyitva hagyható, biztosítva a levegő áramlását és megakadályozva a szennyeződést.
  • SZŰRŐS FEDŐ - FEKETE
    Beépített szűrővel, két öntési területtel: nagyobb rések a vastagabb kefírhez (tej), kisebb rések a vízkefírhez és kisebb szemcsékhez.
  • TERELŐLAP (FEHÉR)
    A kefírszemcsék félretolására és elválasztásukhoz, valamint a szűrőfedél lyukának lefedésére. Egyszerűen a színes fedélbe pattintható.
  • KEVERŐPÁLCA  "keverőkanál" (ZÖLD)
    A tökéletes állag eléréséhez és a kefírszemcsék kezeléséhez vagy a cukor feloldásához.
  • GYÜMÖLCSFACSARÓ (ZÖLD)
    A felső átlátszó műanyag fedél lecsavarása után a színes szűrőfedélbe helyezhető.
  • HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ
    Színes idegen nyelvű füzet. A magyar nyelvű használati útmutató egy külön tasakban a dobozon

Termék méretei:

KEFIRKO eredeti dísz papírdobozban a teljes szett.
(Ez a termék alapcsomagolása; megrendelés esetén plusz védőcsomagolásban kerül kiszállításra.)
SÚLY: 934 g
MAGASSÁG: 27,5 cm
ÁTMÉRŐ: 11,8 cm

Termék használati méretei tetővel:
(Kialakításának köszönhetően a legtöbb hűtő ajtajában kényelmesen elfér.)
SÚLY: 871 g
MAGASSÁG: 24,7 cm
ÁTMÉRŐ: 10,6 cm

A KEFIR FERMENTÁLÓ üveg első használatbavétele, tisztítása, ápolása

  • Használat előtt mossa el az összes alkatrészt meleg, kímélő mosogatószeres vízben kézzel. Alaposan öblítse le a mosogatószert. (az élő fermentáló kultúrára a mosószer maradványok károsak lehetnek)

FIGYELMEZTETÉS:

  • Mosogatógépben nem mosható!
  • Gyermekek kezébe nem adható!
  • Törékeny!
  • Forró italok készítésére és tárolására nem alkalmas!
  • Tartsa távol közvetlen napfénytől és hőforrásoktól a konyhában erjesztés közben.
  • Minden használat után öblítse le a szűrőt vízzel, és óvatosan csepegtesse szárítsa konyharuhán, hogy megszáradjon.

KEZDÉSI ÚTMUTATÓ   Tejkefir és vizikefir receptek

A tejkefir úgy készül, hogy a tejkefir gombákat tejbe áztatjuk egy bizonyos időre. A vízkefír hasonló módon készül, azzal a különbséggel, hogy vízkefir gombákat és víz-cukor oldatot használunk.

A kefir gombák baktériumok és élesztők szimbiotikus kultúráját alkotják. Friss gombákat használunk a fermentáláshoz. Ha szárított kefir gombákkal rendelkezik, az első használat előtt hidratálni kell őket.

TEJKEFIR RECEPT

Használjon élő kefir gombákat, amelyeket újra felhasználhat. A tejkefirhez javasolt arányunk 1:100. Az arányokat arányosan növelheti vagy csökkentheti. Az alábbi táblázat útmutatásként szolgál:

KEFIR GOMBÁK TEJ
3 g / 1 teáskanál 300 ml / 10 fl oz
6 g / 2 teáskanál 600 ml / 20 fl oz
12 g / 3 teáskanál 1200 ml / 40 fl oz
  1. Tegye a kefir gombákat az üvegbe, és adja hozzá a megfelelő mennyiségű tejet.
  2. Fedje le, és hagyja fermentálódni szobahőmérsékleten (20-24°C) 24 órán keresztül. A fermentálás akkor fejeződik be, amikor a tej besűrűsödik és savanykásabb ízűvé válik.
  3. Amikor a kefir elkészült, távolítsa el a szűrőfedőt, és keverje meg a kefirt, amíg krémes állagot nem ér el. Csavarja vissza a szűrőt az üvegre.
  4. Rögzítse a terelőt a szűrőfedőre, és félkörívben forgassa el, hogy eltávolítsa a szűrőnyílásokat elzáró gombákat. A kefir most már készen áll a fogyasztásra vagy második fermentálásra.

TIPPEK A TEJKEFIR KÉSZÍTÉSÉHEZ

  • A levegő áramlásának biztosítása érdekében hagyhatja a felső, áttetsző fedelet kissé nyitva. Ha megfelelően zárva van, a fedél megakadályozza, hogy gyümölcslegyek vagy apró részecskék bejussanak az üvegbe.
  • A szűrőfedő két kiöntő résszel rendelkezik – a nagyobb nyílásokat használja a normál méretű tejkefir gombákhoz.
  • A szárított tejkefir gombák kisebbek lehetnek az aktiválás után. Az első néhány hétben használjon finomabb szűrőt.
  • Ha szünetet szeretne tartani, tárolja őket a hűtőszekrényben egy kis mennyiségű tejben vagy víz-cukor oldatban 7-14 napig.
  • Frissen fogyassza vagy hűtőben legfeljebb 7 napig tárolja. A tejkefir idővel savanyúbb lesz.
  • Az első 24 órás fermentáció után másodlagos fermentálást végezhet a tejkefiren, hogy befejezze a folyamatot. Ezt a gombák nélkül végezze további 12 órán keresztül. Ízesítheti gyümölcsökkel, fűszerekkel vagy gyógynövényekkel, hogy még több ízt adjon hozzá (például eper, narancshéj, fahéj, vanília, csokoládé stb.).

TEJ KIVÁLASZTÁSA ÉS VEGÁN KEFIR KÉSZÍTÉSE

  • Tehéntej: A legnépszerűbb választás a fermentáláshoz, amely vastag, sima tejkefirt eredményez.
  • Kecsketej: Vékonyabb állagú kefirt készít, de kiváló ízű.
  • Juhtej: Több fehérjét tartalmaz, így krémesebb kefirt eredményez.
  • Laktózmentes tej: Nem használható tejkefir fermentálásához. A fermentáció során a laktóz szolgál a baktériumok táplálékaként.

Növényi alapú, vegán alternatívák

Kefirt készíthet növényi alapú tejekből, mint például kókusztej, szójatej, mandulatej stb. Előfordulhat, hogy a gombák megfelelően működnek, máskor viszont szükség lehet arra, hogy a gombákat időnként normál tehéntejben revitalizálják. Ez azt jelenti, hogy néhány adag után 24 órán keresztül normál tehéntejben kell őket fermentálni.


VÍZKEFIR KÉSZÍTÉSE

VÍZKEFIR RECEPT

Használjon élő kefir gombákat, amelyeket újra felhasználhat. A vízkefirhez javasolt arányunk 1:20. Az arányokat arányosan növelheti vagy csökkentheti. Az alábbi táblázat útmutatásként szolgál:

KEFIR GOMBÁK CUKOR VÍZ
15 g / 1 evőkanál 15 g / 1 evőkanál 300 ml / 10 oz
30 g / 2 evőkanál 30 g / 2 evőkanál 600 ml / 20 oz
50 g / 3,5 evőkanál 50 g / 3,5 evőkanál 1000 ml / 34 oz

VÍZKEFIR KÉSZÍTÉSE

  1. Öntse a vizet a Kefir az üveg fermentálóba. Keverje bele a cukrot, amíg fel nem oldódik, majd adja hozzá a kefir gombákat.
  2. Fedje le a fermentálót a fedéllel, és hagyja szobahőmérsékleten (20-24°C) fermentálódni 24-48 órán keresztül.
  3. Amikor a vízkefir elkészült, nyissa ki a felső fedelet, és rögzítse a kaparót a szűrőfedélhez. Félkörívben forgassa el a kaparót, hogy a gombák ne zárják el a szűrő nyílásait. A kefir készen áll a fogyasztásra vagy a másodlagos fermentálásra.

TIPPEK A VÍZKEFIR KÉSZÍTÉSÉHEZ

  • A szűrő két kiöntő résszel rendelkezik – a kisebb nyílások megfelelőek a vízkefirhez.
  • Használjon klórmentes vizet a vízkefir készítéséhez.
  • Ásványi anyagokat adhat a vízhez (ha szűrt vizet használ), úgy, hogy a cukor egy részét finomítatlan cukorral helyettesíti, vagy szárított bio, tartósítómentes gyümölcsdarabokat (füge, mazsola, gyömbér stb.), illetve egy kis citromlevet ad hozzá.
  • Ügyeljen arra, hogy ne adjon túl sok ásványi anyagot minden kefir adaghoz, mert a gombák puhává válhatnak.
  • Ha több buborékot szeretne a kefirben, növelje az ásványi anyagok mennyiségét, és zárja le teljesen a fedelet a fermentáció alatt.
  • Ha szünetet szeretne tartani, vagy ha túl sok vízkefir gombája van, tárolhatja őket a hűtőszekrényben egy kis mennyiségű víz-cukor oldatban 7-14 napig.

VÍZKEFIR MÁSODLAGOS FERMENTÁLÁSA

A másodlagos fermentálás az első fermentáció befejezése után (24-48 óra) történik, kefir gombák nélkül. Ez egy módja annak, hogy több ízt és buborékot adjon a vízkefirhez. Szűrje le a kefirt, öntse üvegpalackokba, és zárja le őket.

  • Használjon minőségi palackokat, mivel a fermentáció során keletkező gázok miatt nagy nyomás alakulhat ki.
  • Adhat hozzá frissen facsart gyümölcslevet, friss vagy szárított gyümölcsöt, fűszereket, gyógynövényeket stb.
  • Fermentálja további 12 órán át vagy tovább, amíg a kefir édessége csökken és pezsgőssé válik. Fogyassza hűtve.

CSÍRÁZTATÁS A KEFIR FERMENTÁLÓVAL

Amíg a kefir gombák pihennek, a Kefir fermentáló új kalandokra vár. Akár saját csírákat is nevelhet benne. A csírák tápanyagokban és vitaminokban gazdagok, és felhasználhatók salátákban, szendvicsekben vagy rágcsálnivalóként.

CSÍRÁZTATÁS LÉPÉSEI:

  1. Áztassa be a magokat (kb. 2 evőkanál) vízbe a Kefir fermentálóban a megfelelő ideig (6-12 óra). Kövesse a csíráztatni kívánt magok útmutatásait.
  2. Szűrje le a vizet, és fordítsa fejjel lefelé a fermentálót. Hagyja a felső fedelet kissé nyitva, hogy a levegő áramolhasson.
  3. Hagyja szobahőmérsékleten, távol a hőforrásoktól. A magok egy-két nap alatt elkezdenek csírázni.
  4. Minden nap öblítse le a csírákat friss vízzel, és jól szűrje le őket. Általában 4-6 nap alatt fejlődnek ki a csírák.

Magyarországon forgalmazza:
Sellei-Perjési Ildikó EV
59292205
90142097143
Székhely és levelezési cím: 1126 Budapest, Márvány u. 48
(Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezen a címen nincs kiszolgálás, ügyfélfogadás vagy bolt. A vásárlás kizárólag a webshopon keresztül lehetséges.)
KEFIRSHOP.hu

Gyártja:
Borgla d.o.o.
Valvasorjeva 40, 2000 Maribor, Szlovénia

Származási ország: EU / Szlovénia