KEFIRSHOP.HU

Oltó- indító kultúrák

KEFIRKO® BIO starter kefir, kombucha, kovász, vizikefír és a számukra kifejesztett fermentáló üvegek

 Kefirko bio fermentáló termékek, amelyek kombucha, kovász, tejkefir és vízkefir készítéséhez használhatóak

VIZIKEFIR

KEFIRKO® BIO vizikefir szemek 5g szárított ( Vizikefír indító kultúra)

indito kulturak BIO vizi kefir tej kefir kovasz kombucha sajt

A vízikefír készítéséhez vízikefir szemekre más néven vízikefir kristályokra  „japán kristálygombára”  – van szükség. Ezek a vizikefir szemek „kristályok”  baktériumok és élesztők szimbiózisa, és cukros -citromos -gyümölcsös vízben fermentálódva egy frissítő, enyhén szénsavas italt biztosítanak, amely különleges ízélményt nyújt.

A vízikefír vegán és tejmentes alternatívát kínál azok számára, akik elkerülik a tejtermékeket. Fontos, hogy a szárított vízikefir szemeket először aktiválni kell, mielőtt alkalmasak lennének a víz fermentálására. Az aktiválási folyamatról és lépéseiről a termékoldalon tájékozódhatsz, hogy a legjobb eredményt érd el az otthoni vízikefir készítésében.

A fermentálás során a cukortartalom fokozatosan csökken, ahogy a vízikefir szemek szaporodnak és a cukros vizet átalakítják fermentált itallá. Ezzel együtt a jellegzetes ízvilág is egyre erősebbé válik. Ez lehetővé teszi, hogy olyan ízletes fermentált italt készíts, amely megfelel a saját ízlésednek és igényeidnek. Fedezd fel a vízikefir készítésének világát, és élvezd az otthon készített, természetes fermentált italok előnyeit!

KEFIRGOMBA

FKEFIRKO® BIO Tejkefir szemek 1g szárított (kefir indító kultúra)

Fermentáló üveg KEFIRKO® Kovász fermentáló 900ml zöld leszorítógyűrűvel – Ideális kovász erjesztéshez

A tejkefír egy fermentált tejital, amelyet kefírgumók más néven a kefirgombák  segítségével készíthetsz el. Ezek a speciális kefirszemek különféle baktériumok és élesztők komplex keverékét tartalmazzák, amelyek lebontják a tejcukrot (laktózt), és tejsavat, szén-dioxidot, valamint kis mennyiségű alkoholt termelnek. Ennek köszönhetően a tejkefír különlegesen frissítő és gazdag ízélményt nyújt.

Fontos, hogy a tejkefír gombaszemeket először aktiválni kell, mielőtt alkalmasak lennének a tej fermentálására. Az aktiválási folyamatról és annak lépéseiről a termékoldalon tájékozódhatsz, hogy biztosan a legjobb eredményt érd el a házi tejkefír készítésében.

Fedezd fel a tejkefir készítésének világát, és élvezd a házi,  fermentált italok előnyeit!

Kovász
BIO Kovász indító 15g (szárított)

sajtkészítő fermentáló üveg

A kovász az egyik legrégebbi, természetes kelesztési módszer, amelynek segítségével gazdag ízű, aromás kenyereket készíthetsz. Ezzel a kovászindítóval a folyamatot felgyorsíthatod, hiszen stabil alapot ad a kovászodnak, így nem kell a nulláról indulnod. A kovászindítóhoz kapható egy speciális kovászkészítő üveg is, amely BPA-mentes műanyag tartozékokkal rendelkezik, így biztosítva a tiszta és biztonságos fermentálást otthon.

Fedezd fel a fermentálás világát, és tapasztald meg, milyen könnyedén készíthetsz saját  kovászos kenyereket!

KOMBUCHA

KEFIRKO® BIO KOMBUCHA indító folyadék 100ml (kombucha indító kultúra)

Fermentáló üveg KEFIRKO® Kombucha gomba tea ital készítő

A kombucha egy fermentált tea, amely fekete tea és cukor alapléből készül, és egy SCOBY (szimbiotikus kultúra) segítségével erjesztik. Ez az ital jellegzetesen ízletes, és a kombucha különösen népszerű a természetes italok kedvelői körében, mivel frissítő íze mellett az egyik legnagyobb kultusszal rendelkező fermentált ital.

Fontos megjegyezni, hogy a kombucha indító folyadékot először aktiválni kell, mielőtt alkalmas lenne a fermentálásra. Az aktiválási folyamat során a SCOBY fejlődik és felkészül a fermentálásra, így csak az aktiválás végére lesz kész a kombucha gombánk, amellyel ízletes kombuchát készíthetünk.

Az aktiválási időszakban a SCOBY figyelemmel kísérendő, mivel ez a folyamat kulcsfontosságú a sikeres fermentáláshoz. Miután a gomba aktiválódott, hatékonyan fogja fermentálni az édesített teát, és létrehoz egy enyhén szénsavas, jellegzetes ízvilágú fermentált italt.

Az aktiválási folyamatról a termékoldalon találsz bővebb információt. Ennek megismerése segít abban, hogy a legjobb eredményt érd el, és hogy a kombucha készítése valóban örömteli élmény legyen. Kóstold meg a saját készítésű kombuchádat, és tapasztald meg a frissítő és egyedi ízvilágát, amely minden kortyban megjelenik! Fedezd fel ezt a különleges fermentált italt, és élvezd az otthoni készítés minden előnyét!