Kovász készítő 900ml – Fermentáló üveg KEFIRKO®

15900 Ft

Anyaga: üveg, műanyag tartozékokkal

KEFIRKO eredeti papírdobozban a teljes szett, tartalma:

  • KOVÁSZ ERJESZTŐ ÜVEG 900ml
  • CSAVAROS ZÁRÓ GYŰRŰ (Választott színben)
  • TÁROLÓFEDÉL (FEHÉR SZILIKON)
  • SOKOLDALÚ POHÁR (ÁTLÁTSZÓ) FEDŐVEL (FEHÉR SZOLIKON)
  • GUMISZALAG (VÁLASZTOTT SZÍNBEN)
  • MŰANYAG MÉRŐKANÁL (ZÖLD)
  • ERJESZTÉSI IDŐ SZÁMLAP
  • HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ:  Magyar és idegen nyelveken.

 

Cikkszám: N/A Kategóriák: , Címke:

KOVÁSZ FERMENTÁLÓ Használati útmutató

KEFIRKO Kovász fermentáló szett 900ml

Anyaga: üveg (fermentáló üveg), BPA-mentes műanyag (kiegészítő tartozékok).
Felhasználás: alkalmas kovász erjesztésre és tárolásra


Anyaga: üveg, műanyag tartozékokkal

KEFIRKO eredeti papírdobozban a teljes szett, tartalma:

  • KOVÁSZ ERJESZTŐ ÜVEG 900ml
  • CSAVAROS ZÁRÓ GYŰRŰ (Választott színben)
  • TÁROLÓFEDÉL Rögzítse a zárófedelet a gyűrűhöz, hogy lefedje az üveget. Használja a fedéllel a kovász vagy más fermentált étel tárolására a hűtőben.
  • SOKOLDALÚ POHÁR (ÁTLÁTSZÓ) FEDŐVEL (FEHÉR SZOLIKON) Ez a pohár használható kovász erjesztéshez, méréshez és tároláshoz. Az oldalán lévő jelölések (csészék/grammok és milliliterek) pontos mérést biztosítanak vízhez és liszthez. A fedő levegőt enged be, elősegítve a kovász növekedését.
  • GUMISZALAG (Választott színben) Jelölje meg vele a kovász kezdeti szintjét, hogy lássa, mikor duplázódott meg, és kész a sütésre.
  • MŰANYAG MÉRŐKANÁL (Zöld) 5 ml-es kanál a só vagy víz méréséhez kovász etetéskor. Könnyen tisztítható keverés után.
  • ERJESZTÉSI IDŐ SZÁMLAP  Praktikus eszköz az utolsó etetési idő rögzítésére,
    segítve az erjedési idő nyomon követését.
  • HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ:  Magyar és idegen nyelveken.

KEFIRKO eredeti papírdobozban a teljes szett.
(Ez a termék alapcsomagolása; megrendelés esetén plusz védőcsomagolásban kerül kiszállításra.)
Súly: 707 g
Magasság: 19,4 cm
Átmérő: 11,8 cm

Termék használati méretei, fedéllel:
(Kialakításának köszönhetően a legtöbb hűtő ajtajában kényelmesen elfér.)
Súly: 654 g
Magasság: 15,8 cm
Átmérő: 10,6 cm

Készíts kovászt a kovász erjesztővel, és süss természetesen kelesztett kenyeret, amely több ízzel és illattal rendelkezik.

Kovász tárolása

A fedeles pohárban biztonságosan tárolt kovász mindig készen áll a sütésre. Az éhezés elkerülése érdekében használja a fermentációs órát az utolsó etetés idejének jelölésére. Szobahőmérsékleten tárolva naponta etesse, hűtőben tárolva hetente etesse a kovászt.


A KOVÁSZ FERMENTÁLÓ első használatbavétele, tisztítása, ápolása

Használat előtt mossa el az összes alkatrészt meleg, kímélő mosogatószeres vízben kézzel.

FIGYELMEZTETÉS!

  • Mosogatógépben nem mosható!
  • Gyermekek kezébe nem adható!
  • Törékeny!
  • Forró italok készítésére és tárolására nem alkalmas!

Használjon vizet és egy gyengéd konyhai kefét az üveg vagy a pohár tisztításához, ha a tészta rászáradt az oldalfalakra. Soha ne használjon drótkefét vagy éles eszközöket!

Használati tippek

  • Tartsa távol közvetlen napfénytől és hőforrásoktól a konyhában erjesztés közben.
  • A színes gyűrű belső oldalán található tömítőgyűrűt távolítsa el, ha a gyűrűt és a zárólemezt együtt szeretné használni a tároló fedél készítéséhez.

Hogyan kezdjünk hozzá?

Aktív kovászra van szükség a kovászos sütéshez

Az aktív kovásznak élesztős illata van, buborékok képződnek benne, és etetés után gyorsan megduplázódik.

Lehetőségek

  1. Alvó kovász: Ha van egy alvó kovászod a hűtőben, vagy kaptál valakitől, etesd meg, és egy-két etetés után használhatod.
  2. Szárított kovász: Vásárolj szárított kovászt (pl. Kefirko Organic). Aktiválás után, ami 2-3 napot vehet igénybe, használható.
  3. Kovász készítése önállóan: Készíts kovászt az alapoktól a semmiből. Ez a folyamat hosszú, mivel legalább hét nap szükséges az élő kovász kialakításához.

A 2. lehetőség: Szárított kovász aktiválása (pl. Kefirko Organic kovász)

  1. Keverj össze 15 g szárított kovászt, 25 ml langyos vizet és 30 g lisztet. Hagyj állni 6-8 órát.
  2. Adj hozzá 25 ml langyos vizet és 30 g lisztet. Hagyj állni 12-16 órát.
  3. Adj hozzá 60 ml langyos vizet és 60 g lisztet. Hagyj állni 12 órát.
  4. Dobd ki a keverék felét, és ismételd meg a 2. lépést, amíg a kovász aktív lesz.

A 3. lehetőség: Kovász készítése a semmiből

  1. Keverj össze 30 g lisztet és 30 ml langyos vizet egy üvegben.
  2. 48 óra elteltével etesd meg 30 g liszttel és 30 ml vízzel. Hagyj állni 24 órát.
  3. Dobd ki a kovász felét, és etesd meg 30 g liszttel és 30 ml vízzel. Hagyj állni 24 órát.
  4. Ismételd meg a 3. lépést minden nap legalább hét napig, amíg a kovász aktív lesz.

Kezd el a sütést

Miután aktív a kovászod, készítsd el a tésztát a recepthez.

A levain

Az a szükséges kovászmennyiség, amelyet ugyanazzal a liszttel készítesz, mint amit a recept előír. A lépések mindig ugyanazok:

  1. Etesd meg a kovászt.
  2. Hagyd erjedni.
  3. Kezd el a sütést.

Erjesztési idővonal

Ez az ütemterv a kenyérkészítéshez szükséges lépéseket tartalmazza.

Tevékenység | Szükséges idő

  • Tészta készítése: 7-10 óra
  • Autolízis: 1 óra
  • Levain hozzáadása: -
  • Nyújtás és hajtogatás, kelesztés: 2-3 óra (30 percenként)
  • Formázás: -
  • Végső kelesztés: 3-4 óra
  • Bevágás és sütés: 1 óra

Sütési ütemterv

A sütési ütemtervet a kívánt elkészült időpont szerint módosítsd.


Hozzávalók

  1. 500 g búzaliszt + 30 g a levainhoz
  2. 350 ml víz + 25 ml a levainhoz
  3. 10 g kovász
  4. 10 g só

Levain készítése

Kombinálj 10 g kovászt, 30 ml vizet és 30 g lisztet a kovászos erjesztő üvegében. Hagyd szobahőmérsékleten erjedni, amíg megduplázódik (7-10 óra).


Tippek

  • Kupak használata: Csavard rá a kupakot a gyűrűre, ha le akarod zárni az üveget.
  • Szilikon fedél: A kupak fedelét és a zárólemezt szilikonból készítik.
  • Mérés: Használj a kupak oldalán lévő jelöléseket a méréshez.
  • Tárolás: A sokoldalú kupak ideális a kovász hűtőszekrényben történő tárolására.

 


Magyarországon forgalmazza:

Sellei-Perjési Ildikó EV
59292205
90142097143
Székhely és levelezési cím: 1126 Budapest, Márvány u. 48
(Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezen a címen nincs kiszolgálás, ügyfélfogadás vagy bolt. A vásárlás kizárólag a webshopon keresztül lehetséges.)
KEFIRSHOP.hu

Gyártó:
Borgla d.o.o., Valvasorjeva 40, 2000 Maribor, Származási ország: EU / Szlovénia

További információk

Szín

Kék, Zöld, Lila, Narancs