Anyaga: üveg (fermentáló üveg), BPA-mentes műanyag (kiegészítő tartozékok). Felhasználás: alkalmas kovász erjesztésre és tárolásra
Anyaga: üveg, műanyag tartozékokkal
KEFIRKO eredeti papírdobozban a teljes szett, tartalma:
KOVÁSZ ERJESZTŐ ÜVEG 900ml
CSAVAROS ZÁRÓ GYŰRŰ (Választott színben)
TÁROLÓFEDÉL Rögzítse a zárófedelet a gyűrűhöz, hogy lefedje az üveget. Használja a fedéllel a kovász vagy más fermentált étel tárolására a hűtőben.
SOKOLDALÚ POHÁR (ÁTLÁTSZÓ) FEDŐVEL (FEHÉR SZOLIKON) Ez a pohár használható kovász erjesztéshez, méréshez és tároláshoz. Az oldalán lévő jelölések (csészék/grammok és milliliterek) pontos mérést biztosítanak vízhez és liszthez. A fedő levegőt enged be, elősegítve a kovász növekedését.
GUMISZALAG (Választott színben) Jelölje meg vele a kovász kezdeti szintjét, hogy lássa, mikor duplázódott meg, és kész a sütésre.
MŰANYAG MÉRŐKANÁL (Zöld) 5 ml-es kanál a só vagy víz méréséhez kovász etetéskor. Könnyen tisztítható keverés után.
ERJESZTÉSI IDŐ SZÁMLAP Praktikus eszköz az utolsó etetési idő rögzítésére,
segítve az erjedési idő nyomon követését.
HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ: Magyar és idegen nyelveken.
KEFIRKO eredeti papírdobozban a teljes szett. (Ez a termék alapcsomagolása; megrendelés esetén plusz védőcsomagolásban kerül kiszállításra.)
Súly: 707 g
Magasság: 19,4 cm
Átmérő: 11,8 cm
Termék használati méretei, fedéllel: (Kialakításának köszönhetően a legtöbb hűtő ajtajában kényelmesen elfér.)
Súly: 654 g
Magasság: 15,8 cm
Átmérő: 10,6 cm
Készíts kovászt a kovász erjesztővel, és süss természetesen kelesztett kenyeret, amely több ízzel és illattal rendelkezik.
Kovász tárolása
A fedeles pohárban biztonságosan tárolt kovász mindig készen áll a sütésre. Az éhezés elkerülése érdekében használja a fermentációs órát az utolsó etetés idejének jelölésére. Szobahőmérsékleten tárolva naponta etesse, hűtőben tárolva hetente etesse a kovászt.
A KOVÁSZ FERMENTÁLÓ első használatbavétele, tisztítása, ápolása
Használat előtt mossa el az összes alkatrészt meleg, kímélő mosogatószeres vízben kézzel.
FIGYELMEZTETÉS!
Mosogatógépben nem mosható!
Gyermekek kezébe nem adható!
Törékeny!
Forró italok készítésére és tárolására nem alkalmas!
Használjon vizet és egy gyengéd konyhai kefét az üveg vagy a pohár tisztításához, ha a tészta rászáradt az oldalfalakra. Soha ne használjon drótkefét vagy éles eszközöket!
Használati tippek
Tartsa távol közvetlen napfénytől és hőforrásoktól a konyhában erjesztés közben.
A színes gyűrű belső oldalán található tömítőgyűrűt távolítsa el, ha a gyűrűt és a zárólemezt együtt szeretné használni a tároló fedél készítéséhez.
Hogyan kezdjünk hozzá?
Aktív kovászra van szükség a kovászos sütéshez
Az aktív kovásznak élesztős illata van, buborékok képződnek benne, és etetés után gyorsan megduplázódik.
Lehetőségek
Alvó kovász: Ha van egy alvó kovászod a hűtőben, vagy kaptál valakitől, etesd meg, és egy-két etetés után használhatod.
Szárított kovász: Vásárolj szárított kovászt (pl. Kefirko Organic). Aktiválás után, ami 2-3 napot vehet igénybe, használható.
Kovász készítése önállóan: Készíts kovászt az alapoktól a semmiből. Ez a folyamat hosszú, mivel legalább hét nap szükséges az élő kovász kialakításához.
A 2. lehetőség: Szárított kovász aktiválása (pl. Kefirko Organic kovász)
Keverj össze 15 g szárított kovászt, 25 ml langyos vizet és 30 g lisztet. Hagyj állni 6-8 órát.
Adj hozzá 25 ml langyos vizet és 30 g lisztet. Hagyj állni 12-16 órát.
Adj hozzá 60 ml langyos vizet és 60 g lisztet. Hagyj állni 12 órát.
Dobd ki a keverék felét, és ismételd meg a 2. lépést, amíg a kovász aktív lesz.
A 3. lehetőség: Kovász készítése a semmiből
Keverj össze 30 g lisztet és 30 ml langyos vizet egy üvegben.
48 óra elteltével etesd meg 30 g liszttel és 30 ml vízzel. Hagyj állni 24 órát.
Dobd ki a kovász felét, és etesd meg 30 g liszttel és 30 ml vízzel. Hagyj állni 24 órát.
Ismételd meg a 3. lépést minden nap legalább hét napig, amíg a kovász aktív lesz.
Kezd el a sütést
Miután aktív a kovászod, készítsd el a tésztát a recepthez.
A levain
Az a szükséges kovászmennyiség, amelyet ugyanazzal a liszttel készítesz, mint amit a recept előír. A lépések mindig ugyanazok:
Etesd meg a kovászt.
Hagyd erjedni.
Kezd el a sütést.
Erjesztési idővonal
Ez az ütemterv a kenyérkészítéshez szükséges lépéseket tartalmazza.
Tevékenység | Szükséges idő
Tészta készítése: 7-10 óra
Autolízis: 1 óra
Levain hozzáadása: -
Nyújtás és hajtogatás, kelesztés: 2-3 óra (30 percenként)
Formázás: -
Végső kelesztés: 3-4 óra
Bevágás és sütés: 1 óra
Sütési ütemterv
A sütési ütemtervet a kívánt elkészült időpont szerint módosítsd.
Hozzávalók
500 g búzaliszt + 30 g a levainhoz
350 ml víz + 25 ml a levainhoz
10 g kovász
10 g só
Levain készítése
Kombinálj 10 g kovászt, 30 ml vizet és 30 g lisztet a kovászos erjesztő üvegében. Hagyd szobahőmérsékleten erjedni, amíg megduplázódik (7-10 óra).
Tippek
Kupak használata: Csavard rá a kupakot a gyűrűre, ha le akarod zárni az üveget.
Szilikon fedél: A kupak fedelét és a zárólemezt szilikonból készítik.
Mérés: Használj a kupak oldalán lévő jelöléseket a méréshez.
Tárolás: A sokoldalú kupak ideális a kovász hűtőszekrényben történő tárolására.
Magyarországon forgalmazza:
Sellei-Perjési Ildikó EV 59292205 90142097143 Székhely és levelezési cím: 1126 Budapest, Márvány u. 48
(Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezen a címennincs kiszolgálás, ügyfélfogadás vagy bolt. A vásárlás kizárólag a webshopon keresztül lehetséges.) KEFIRSHOP.hu