KEFIRKO® BIO vizikefir szemek 5g szárított ( Vizikefír indító kultúra)

5300 Ft

Összetevők: Szárított vízikefír szemek (organikus termelésből).
Allergének: Minden fermentált élelmiszer nyomokban alkoholt és hisztamint tartalmazhat.
Minőségét megőrzi: Bontatlanul a tasak tetején látható dátumig. (gyártástól számított 12 hónapig)
Felhasználás: Felbontás után azonnal, A tasak 1 adagot tartalmaz.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
Figyelmeztetés: Fogyasztás előtt konzultáljon orvosával, ha gyermeknek készíti, speciális diétán van, érzékeny, szoptat vagy várandós.

Első használat előtt hidratálás (aktiválás) szükséges (lásd az útmutatóban)

13 készleten

Cikkszám: 3830063020403 Kategóriák: , Címkék: , ,

Hasznos útmutató

Hogyan aktiváljuk a szárított vízkefir szemeket?

SZÁRÍTOTT VÍZKEFIR GOLYÓK

Összetevők: szárított vízikefír szemek organikus termelésből.

AKTIVÁLÁS:

  1. Oldjon fel 30 g cukrot (használjon ½ mennyiséget nyers cukorból) 300 ml klórmentes vízben.
    (A víz klórmentes legyen de tartalmazzon ásványi anyagokat ezért a szűrt víz nem mindig megfelelő)
  2. Adja hozzá a kefir szemeket, fedje le, és erjessze (20-24°C-on) 3-4 napig.
  3. Ismételje meg a fenti lépéseket (5-7 alkalommal), amíg aktivitás jeleit nem látja. Az utolsó fermentációs időszak azonban csak 2 nap legyen.
    (Vagyis 3-4 négy naponta szűrjük le a szemeket és ismételjük meg a lépéseket. Legyünk türelmesek, a teljes aktivitáshoz egy hónapra is szükség lehet,)

VÍZKEFIR RECEPT (Az aktivált - hidratált vizikefír szemekkel)

  1. Aktivált vízikefír golyók.
  2. 600ml víz (klórmentes).
  3. 30g cukor.
  4. BIO szárított gyümölcs / egy szelet BIO citrom.
    Például 4-5 szem friss vízzel átmosott mazsola, kiváló választás.. Fontos, hogy kerüljük a kén-dioxiddal kezelt aszalt gyümölcsöket, mivel ez az anyag a mikroorganizmusok ellen hat,így a fermentáció során használt kultúrák számára is káros lehet, ezzel megakadályozva a folyamatot.

Oldd fel a cukrot szoba-hőmérsékletű vízben. Add hozzá a kefirgolyókat és BIO citromszeletet és a BIO aszalt gyümölcsöt (Pl. mazsola), majd fedd le. Fermentáld (20-24°C-on) 24-48 órán keresztül. Szűrd le a kefirt, és használd a golyókat a következő adaghoz. A vízikefír leve készen áll a fogyasztásra vagy a második fermentálásra.

TIPPEK VÍZIKEFÍRHEZ

A KEFIRKO fermentor szűrő két öntési területtel rendelkezik - a kisebb rések a vízkefírhez megfelelőek. Használjon klórmentes vizet a vízkefír elkészítéséhez. Ha nem biztos a víz klórtartalmában, először forralja fel, vagy hagyja egy tálban szobahőmérsékleten néhány órára. Ásványi anyagokat adhat a vízhez (szűrt víz használatakor) cukor helyett, vagy használhat szárított gyümölcsdarabokat (füge, mazsola, gyömbér stb.), vagy adhat hozzá egy kevés citromlevet, stb. A szemcsék jobb növekedése érdekében adjon ásványi anyagokat pl. ásványvíz (lásd fent). Figyelem, a túl sok hozzáadott ásványi anyag minden kefíradaghoz puha szemcséket eredményezhet. Ha több buborékot szeretne a kefírben, növelje az ásványi anyagok mennyiségét, és teljesen zárja le a fedelet a fermentáció során. Ha szünetet szeretne tartani, vagy extra vízkefírszemcséi vannak, hűtőben tárolhatja őket (7-14 napig) kevés víz-cukor oldatban.

VÍZKEFÍR MÁSODLAGOS FERMENTÁLÁSA

Teljes pozitív baktériumspektrum elérése másodlagos fermentálással! A másodlagos fermentálás az első (24-48 óra) fermentálás befejezése után és kefírszemcsék nélkül történik. Ez egy módja annak, hogy több ízt és buborékot adjon a vízkefírhez. Öntse a leszűrt kefírt üvegpalackokba, és zárja le őket. Győződjön meg róla, hogy minőségi palackokat használ, mivel a fermentáció során keletkező gáz miatt magas nyomás keletkezik. Adhat frissen facsart gyümölcslevet, friss vagy szárított gyümölcsöt, fűszereket, gyógynövényeket stb. Fermentálja további 12 órán vagy tovább, amíg az édességi szint csökken, és a kefír pezsgővé válik. Hűtve tálalja.