Fermentáló üveg / KEFIRKO® Zöldség fermentáló 900ml (Zöldség és gyümölcs fermentálás)

15900 Ft

KEFIRKO eredeti papírdobozban a teljes szett, tartalma:

  • FERMENTÁLÓ üveg 900 ml méretben.
  • CSAVAROS FEDÉL (VÁLASZTOTT SZÍNBEN)
  • ÜVEG SÚLY
  • NYOMÓRUGÓ
  • EGYIRÁNYÚ SZELEP
  • LEVEGŐ SZŰRŐBETÉT
  • PUMPÁLÓ
  • ERJESZTÉSI IDŐ SZÁMLAP
  • Használati útmutató – magyar és idegen nyelveken.

KEFIRKO Zöldségfermentáló: Használati útmutató /HU

Anyaga: üveg (fermentáló üveg), BPA-mentes műanyag (kiegészítő tartozékok).
Felhasználás: alkalmas zöldségek és gyümölcsök fermentálására


KEFIRKO eredeti papírdobozban a teljes szett, tartalma:

  • FERMENTÁLÓ üveg 900 ml méretben.
  • CSAVAROS FEDÉL (VÁLASZTOTT SZÍNBEN)
  • ÜVEG SÚLY
  • NYOMÓRUGÓ (ROZSDAMENTES ACÉL)
  • EGYIRÁNYÚ SZELEP
  • SZŰRŐBETÉT Az aktív szén semlegesíti a kellemetlen szagokat.
  • PUMPÁLÓ Szívja ki a felesleges levegőt az optimális fermentálási feltételek biztosítása érdekében.
  • ERJESZTÉSI IDŐ SZÁMLAP Kövesse nyomon a fermentálás kezdő napját a legjobb eredmények érdekében.
  • Használati útmutató – magyar és idegen nyelveken.

Termék méretei:

KEFIRKO eredeti papírdobozban a teljes szett.
(Ez a termék alapcsomagolása; megrendelés esetén plusz védőcsomagolásban kerül kiszállításra.)
Súly: 776 g
Magasság: 19,4 cm
Átmérő: 11,8 cm

Termék használati méretei tetővel
Súly: 723 g
Magasság: 15,7 cm
Átmérő: 10,6 cm

Egyszerűen fermentálhat különböző zöldségeket és gyümölcsöket, hogy finom savanyú káposztát, kimchit, vegyes zöldségeket és egyéb kisebb adag recepteket készítsen.

A zöldség fermentáló edények egymásra rakhatóak

ÖSSZESZERELÉS

A ZÖLDSÉGFERMENTÁLÓ elő használatbavétele

TISZTÍTÁSA és ÁPOLÁSA: Az első használat előtt mossa el az összes alkatrészt meleg, szappanos vízzel. Alaposan öblítse le a mosogatószert.

FIGYELMEZTETÉS!

  • A zöldségfermentálót nem szabad közvetlen napfénynek kitenni a fermentálás során; ne helyezze a konyhai pulton sem hőforrás közelébe.
  • Mosogatógépben nem mosható!
  • Gyermekek kezébe nem adható!
  • Törékeny!
  • Forró italok készítésére és tárolására nem alkalmas!
  • A felső fedél fekete habosított szén szűrőjét ki kell cserélni, ha az már nem látja el a funkcióját (néhány hónap folyamatos használat után).
  • Miután rögzítette a szilikon pumpát a fedélhez, győződjön meg róla, hogy a szélei egyenesek, és nem hullámosak.
  • Távolítsa el a szilikon pumpát és a tömítőgyűrűt a fedél alatt, és mossa el őket szappanos vízzel. Győződjön meg róla, hogy alaposan megszárította őket, mielőtt visszahelyezi.

HOGYAN KEZDJÜNK EL

Akárcsak más fermentálásnál, itt is bízzon az ízlésében és szaglásában; a kísérletezés tanulás. A zöldségek és gyümölcsök fermentálásával megőrizhetjük őket, és táplálóbbá tehetjük. Csak néhány zöldség és só kell, ami tartósít és gátolja a káros baktériumokat.

LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE ÚTMUTATÓ

1. Hozzávalók előkészítése

Először mossa meg és szárítsa meg a zöldségeket. Ha a recept úgy kívánja, áztassa be a zöldségeket víz és só oldatába - brine - néhány órára vagy egy éjszakára. Vágja fel vagy reszelje le őket, vagy hagyja egészben, ha kicsik.

2. Só hozzáadása

Adja hozzá a sót, vagy áztassa be az összes hozzávalót a brine-be (víz és só oldat).

3. Keverés és nyomkodás

Használja a kezét vagy a nyomkodó eszközt. Próbálja meg összenyomni őket, hogy levegőt engedjenek el. Keverje össze a többi hozzávalót (fűszerek, gyógynövények stb.) és alaposan mixelje össze mindent.

4. Töltés az üvegbe

Fontos, hogy a keveréket szorosra töltse és nyomja le, hogy eltávolítsa a levegőbuborékokat. Az egész zöldségeket vagy nagyobb darabokat szorosra kell tömni, de óvatosan, hogy ne sérüljenek meg.

5. Üvegsúly használata

Helyezze a súlyt a fermentációs anyag tetejére, hogy alámerüljön. Használhatja a nyomó rugót is, hogy nagyobb erővel nyomja le.

6. Fedés és levegőpumpálás

Fedje le az üveget a fedelemmel, és állítsa be a fermentáció kezdő napját a fedélre. Pumpálja ki a felesleges levegőt a szilikon pumpa finom megnyomásával.

7. Fermentálás

A recepttől függően hagyja fermentálódni néhány napig vagy hétig. Az első néhány napban a fermentáció lesz a legintenzívebb. Egy-két nap elteltével ellenőrizheti a fermentáció ízét és savassági szintjét, és eldöntheti, hogy szeretné-e leállítani a fermentálást.

FERMENTÁLÁSI TÁBLÁZAT

1. nap

A brine oldat (só, víz, zöldség levek) gátolja a káros baktériumokat, így a hasznos baktériumok kolonizálhatják az üveget.

1-3 nap

A baktériumok elkezdik a cukrok savakká alakítását, CO2 buborékok képződnek.

4. nap után

Növekvő savasság: öregedési folyamat. A Lactobacillus baktériumok jól érzik magukat ebben a környezetben.

BECSLÉSEK A FERMENTÁLÁSI IDŐKRE

  • 1-3 nap: Torma, ketchup, bogyós gyümölcsök, teriyaki szósz, cranberry szósz, hideg kávé, salsa, chutney, pesto, gyümölcs lekvár.
  • 3-7 nap: Kimchi, chili szósz, cukkini.
  • 7-14 nap: Savanyított zöldbab, reteks, cékla, vegyes zöldségek, édeskömény, savanyított tojás, fokhagyma, zsálya, mustár.
  • Több mint 14 nap: Savanyú káposzta, savanyított uborka, spárga, citrom.

TIPPEK

  • Amikor a fermentálás befejeződött, óvatosan nyissa ki mindkét fedelet. Távolítsa el az üvegsúlyt, és vegye ki az összes vagy csak egy részét a fermentált zöldségekből. A fermentált anyagot tárolhatja ugyanabban az üvegben a hűtőszekrényben, vagy kisebb üvegekbe is átteheti.
  • Szinte mindent fermentálhat, de próbáljon minőségi, helyben és organikusan termesztett hozzávalókat választani.
  • A zöldségektől és a recepttől függően felapríthatja őket késsel vagy reszelheti mandolinnal. Például a káposztát (savanyú káposzta esetében) általában vékony szeletekre reszeljük. De amikor cukkinit fermentálunk, elég csak vékony szeletekre vágni.
  • A sózás általában elegendő folyadékot biztosít ahhoz, hogy a fermentált anyag alámerüljön. A brine készítése azt jelenti, hogy víz és só oldatot készítünk a zöldségek áztatásához.
  • Használhatja a nyomkodó eszközt a sózott zöldségek összetörésére. Ez segít, hogy a zöldségek több vizet engedjenek el.
  • Ha brine-t használ, győződjön meg róla, hogy a folyadék minden zugba és résekbe eljut.
  • Mindig hagyjon egy kis helyet az üveg tetején, mivel a zöldségek a fermentáció során továbbra is engednek ki levet, és biztosítani kell, hogy elegendő hely legyen ehhez.

Magyarországon forgalmazza:
Sellei-Perjési Ildikó EV
59292205
90142097143
Székhely és levelezési cím: 1126 Budapest, Márvány u. 48
(Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezen a címen nincs kiszolgálás, ügyfélfogadás vagy bolt. A vásárlás kizárólag a webshopon keresztül lehetséges.)
KEFIRSHOP.hu

Gyártó:
Borgla d.o.o., Valvasorjeva 40, 2000 Maribor, Származási ország: EU / Szlovénia

További információk

Tömeg 776 g
Méretek 11,8 × 19,4 cm
Szín

Kék, Zöld, Sárga, Piros