Sajtkészítő üveg / KEFIRKO® Sajtkészítő 900ml

13900 Ft

KEFIRKO eredeti papírdobozban a teljes szett, tartalma:

FERMENTÁLÓ ÜVEG 900ml
LESZORÍTÓ GYŰRŰ (VÁLASZTOTT SZÍNBEN)
MŰANYAG HÁLÓS KOSÁR (FEHÉR)
NYOMÓTÁRCSA (fehér szilikon) és RUGÓ
CSAVAROS FEDŐ (ÁTLÁTSZÓ)
HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ:  Magyar és idegen nyelven

Cikkszám: N/A Kategóriák: , ,

Sajtkészítő Használati Útmutató

KEFIRKO teljes szett tartalma:

  • Fermentáló üveg (900ml): Felfogja a fehérjében gazdag savót, mely friss italként vagy receptekhez használható.
  • Leszorító gyűrű (választható színben)
  • Műanyag hálós kosár (fehér): Az optimális hálósűrűség biztosítja az egyenletes lecsepegtetést, míg a szilárd oldalsó rudak segítik a sajt könnyű eltávolítását.
  • Nyomótárcsa (fehér szilikon) és rugó
  • Csavaros fedő (átlátszó): A felső fedél enyhén nyitva hagyható, biztosítva a levegő áramlását és megakadályozva a szennyeződést.
  • Használati útmutató magyar és idegen nyelveken

Termék méretei:

Teljes szett méretek:

  • Súly: 681 g
  • Magasság: 19,4 cm
  • Átmérő: 11,8 cm

Használati méretek tetővel:

  • Súly: 634 g
  • Magasság: 18,6 cm
  • Átmérő: 10,6 cm

KEFIRKO Sajtkészítő Funkciók

Egyszerű sajtkészítés

Könnyedén készíthet házi sajtot tejkefir felhasználásával sajtindító nélkül. Csak hagyja éjszakára, és már készíthet is különféle sajtokat (például mascarpone, mozzarella, ricotta).


A készlet fő alkotóelemei

Üvegedény

Felfogja a fehérjében gazdag savót, mely friss italként vagy különféle receptekhez felhasználható.

Szűrőkosár

Az optimális hálósűrűség biztosítja az egyenletes lecsepegtetést. A szilárd oldalsó rudak segítenek a sajt könnyű eltávolításában.

Kapacitás

  • Kis üvegedény: 100-200 g kefir sajt készíthető 600 ml tejkefirből.
  • Nagy üvegedény: 200-400 g sajt készíthető 1000 ml tejkefirből.

Az első használat előkészítése

Tisztítás és karbantartás

  • Az első használat előtt mossa el az összes alkatrészt meleg, szappanos vízzel.
  • Szűrőkosár tisztítása: Puha kefével tisztítsa meg. Éles tárgyakat ne használjon.

Figyelmeztetések

  • Ne tegye mosogatógépbe.
  • Gyermekek kezébe ne kerüljön.
  • Forró italok készítésére nem alkalmas.

Sajtkészítő használata

Kefir sajt recept

  1. Kefir öntése: Öntse a tejkefirt a szűrőkosárba, és fedje le a felső fedéllel.
  2. Hűtőben lecsepegtetés: Helyezze a hűtőszekrénybe 12 órára.
  3. Nyomórugó használata: Használja a rugót és a tárcsát a további savó eltávolításához.

Sajt eltávolítása és tálalása

  1. Amikor elérte a kívánt állagot, vegye le a gyűrűt a kosárral együtt.
  2. Fordítsa meg a kosarat egy tányér felett.
  3. Ízesítse a sajtot gyümölcsökkel, diófélékkel, mézzel vagy fűszerekkel.

Lecsepegtetési idő

  • Néhány óra: Sűrűbb kefir, amely mártogatósokhoz ideális.
  • Egy éjszaka: Krémes sajt.
  • 1-2 nap: Félkemény sajt.

Ízesítési ötletek

Édes ízesítési lehetőségek:

  • Friss vagy szárított gyümölcsök: eper, áfonya, mangó, szőlő
  • Méz, mogyoróvaj, csokoládékrém, juharszirup
  • Diófélék: dió, mogyoró, mandula

Sós ízesítési lehetőségek:

  • Fűszerek: oregano, bazsalikom, koriander, rozmaring
  • Aprított zöldségek: paradicsom, uborka, paprika, sárgarépa, olívabogyó

Tippek a használathoz

  • Használja a felső fedelet tálcaként a kosárhoz.
  • Távolítsa el a savót, ha annak szintje eléri a háló alsó szélét.
  • A rugó használatakor legyen óvatos a fedél felnyitásakor.

Egyéb felhasználási módok

Kávé és tea készítése

Használható hidegen áztatott kávéhoz vagy teához. Ne öntsön forró folyadékot az üvegbe.

Növényi alapú tej készítése

Az üveg alkalmas magvak, diófélék vagy gabonák áztatására tejmentes tej készítéséhez.


Forgalmazási információk
Magyarországon forgalmazza:
  • Sellei-Perjési Ildikó EV
    1126 Budapest, Márvány u. 48
    (Kizárólag webshopon keresztül történik a vásárlás.)
Gyártó:
  • Borgla d.o.o.
    Valvasorjeva 40, 2000 Maribor, Szlovénia

Származási ország: EU / Szlovénia

További információk

Tömeg 681 g
Méretek 11,8 × 19,4 cm
Szín

Arany, Zöld, Rózsaszín, Kék