Ha szereted a különleges, fermentált ételeket, akkor a kimchi palacsinta garantáltan elnyeri a tetszésed. A koreai konyha egyik legismertebb fogása, amely a fermentáció erejétől kapja savanykás-pikáns karakterét. A kimchi nemcsak egészség támogató hatású lehet, hanem remek alapanyag is, amit akár saját fermentáló üvegben is elkészíthetsz otthon. Ez a ropogós palacsinta ideális választás, ha gyors, mégis izgalmas ételt szeretnél az asztalra tenni. Tökéletes vacsora egy hűvös estén, de vendégváró falatként is megállja a helyét. Íme a recept, amivel te is könnyedén elkészítheted ezt a melengető koreai klasszikust.

Kimchi palacsinta – ropogós, pikáns koreai kedvenc

Ha valami igazán gyors, izgalmas és melengető ételre vágysz, akkor a kimchi palacsinta (kimchi jeon) tökéletes választás. Koreában igazi klasszikus: egyszerű, mégis tele van ízekkel, és pont annyira rugalmas, hogy mindig hozzá tudd igazítani a hűtőd tartalmához.

A savanykás, pikáns kimcsi adja az alapot, amit egy könnyű palacsintatésztába keverünk, majd forró olajban aranybarnára sütünk. Az eredmény kívül ropogós, belül szaftos és tele zöldséggel – igazi komfortétel egy esős délutánon vagy gyors vacsoraként.

Hozzávalók

1 csésze fermentált kimchi (kevés lével együtt)/recept az előző blog bejegyzésben

1 csésze liszt (vagy fél liszt + fél rizsliszt, ha ropogósabbra vágysz)

½ csésze víz (szükség szerint igazítva)

1 tojás (opcionális)

1–2 újhagyma

Egy marék maradék zöldség (pl. cukkini, répa, hagyma, gomba)

Kevés friss zöldfűszer (opcionális, pl. koriander)

Olaj a sütéshez

A szószhoz (opcionális, de erősen ajánlott 😉)

2 ek szójaszósz

1 tk rizsecet vagy citromlé

½ tk szezámolaj

Csipet cukor

Csilipehely vagy friss csili

Pirított szezámmag

 

Elkészítés

 

Tészta – Keverd össze a lisztet, vizet, tojást és egy kevés kimcsi levet. Add hozzá a kimchit, újhagymát és a zöldségeket.

Sütés – Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Egy merőkanál tésztát simíts szét vékony koronggá, és süsd 3–4 percig, amíg ropogós, majd fordítsd meg.

 

Tálalás 

Vágd szeletekre, és forrón mártogasd a szószba.