BIO KOMBUCHA indító folyadék 100ml (kombucha starter kultúra) KEFIRKO®
9460 Ft
A termék egységára: 94,6 Ft/ml
A feltüntetett árak alanyi adómentes (AAM), bruttó árak, amelyek a ténylegesen fizetendő összegek.
Az árak magyar forintban (Ft) értendők.
Egyszeri vásárlás – folyamatos kombucha készítés otthon
Ezt az indító kultúrát csak egyszer kell beszerezned.
Ha biztosítod a megfelelő körülményeket, a kombucha készítés egy önfenntartó folyamat lesz.
Összetevők: víz*, fekete tea*, cukor*, indítókultúra* (*organikus termelésből).
Allergének: Nyomokban alkoholt, hisztamint tartalmazhat. Fekete tea/ koffein.
Minőségét megőrzi: A doboz tetején feltüntetett dátumig bontatlanul. (gyártástól számított 12 hónapig)
Felhasználás: Felbontás után azonnal,
A csomagolás 1 adagot tartalmaz. (100ml)
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
Figyelmeztetés: Fogyasztás előtt konzultáljon orvosával, ha gyermeknek készíti, speciális diétán van, érzékeny, szoptat vagy várandós. Gyermekek elől elzárva tartandó.
Szavatosság:
Szavatossági tudnivalók »
A részletes használati útmutatót lejjebb találod az oldalon.
Ha pedig minden fermentációval kapcsolatos kérdés–válasz érdekel, nézd meg itt:
👉 kefirshop.hu/fermentacio-gyik
👉https://kefirshop.hu/kombucha/
Készleten
Hasznos útmutató
Hogyan aktiváljuk a KOMBUCHA-t ?
Organikus Kombucha Indító Kultúra – 100 ml
Egyszeri vásárlás – folyamatos kombucha készítés otthon
Ezt az indító kultúrát csak egyszer kell beszerezned. Ha biztosítod a megfelelő körülményeket, a kombucha készítés egy önfenntartó folyamat lesz.
Példa mennyiségi alakulásra:
-
Kezdetben, az aktiválási szakaszban: a 100 ml indítóból kb. 1 liter (900ml) kombucha ital készíthető.
-
Amint a kultúra aktívvá válik, hetente akár 4 liter kombucha is előállítható.
-
Kb. 2 hónap elteltével, ha 2 db 4 literes fermentort használsz, már 8 liter kombucha készülhet hetente.
-
A további mennyiséget csak a fermentáló edények mérete és darabszáma korlátozza.
👉 Ez azt jelenti, hogy egy adag indító kultúra vásárlásával hosszú távon, rugalmasan és gazdaságosan készítheted el saját kombucha teádat – mindig annyit, amennyire szükséged van.
HOGYAN KÉSZÍTSÜNK KOMBUCHA -t ?
1. lépés az aktiválás
- 1 kombucha indító (100 ml)
- 50 g cukor
- 900 ml víz
- 2 tk (2 teafilter) fekete tea levelek
- Készíts 200 ml teát, és keverd bele a cukrot. Hűtsd le, majd öntsd egy nagy üvegkancsóba, és add hozzá a maradék 700 ml vizet.
- Add hozzá a kombucha indítót, és fedd le egy fedővel (hagyj helyet a levegőáramlásnak). Hagyd fermentálódni 7-14 napig. A SCOBY (symbiotic culture of bacteria and yeast) a tetején kezd kialakulni.
- Amikor elégedett vagy a kombucha ízével, tartsd meg a SCOBY-t és 100 ml kombuchát. Használd fel az új adag elkészítéséhez. A kombucha azonnal fogyasztható, palackozható és hűtőben tárolható, vagy második fermentálásra is használható.
Hogyan folytassuk az aktiválás után a kombucha készítést?
A kombucha fermentálásához szükség van egy SCOBY nevű kultúrára – ez az erjesztés során természetesen kialakul a folyadék tetején. Az első adaghoz használhatunk kombucha startert (koncentrált folyadék), amely elindítja a folyamatot. Ebből fog folyamatosan fejlődni a SCOBY, ami minden új adaghoz szükséges lesz.
Folyamatos "főzés" kombucha erjesztés
Amint a kultúra erőssé válik, a kombucha készítés folyamatos folyamat lehet. Ehhez érdemes csappal ellátott 4 literes fermentort használni: mindig csak annyit csapolj le, amennyire szükséged van, majd pótold friss, édesített teával. Így hetente többször is friss kombuchát tölthetsz le, miközben a kultúra folyamatosan dolgozik.
Mennyiségek
Mennyiség | Tea | Cukor | Víz | Starter |
---|---|---|---|---|
1L | 4g / 3 tk / 2 teafilter | 45g | 0,9L | 100 mL |
2L | 9g / 6 tk / 4 teafilter | 90 g | 1,8L | 200 mL |
3,5L | 17g / 12 tk / 8 teafilter | 170g | 3,2L | 300 mL |
-
KEFIR FERMENTÁLÓ 1400ml – FEKETE Limitált kiadás KEFIRKO®
16800 Ft -
Kombucha fermentáló 4L- KEFIRKO®
27500 Ft -
zöldségszeletelő Mandolin
16500 Ft -
Kefir fermentáló üveg 1400ml (vizikefir és tejkefir készítő) KEFIRKO®
15900 Ft -
Kefir fermentáló üveg 900ml (vizikefir és tejkefir készítő) KEFIRKO®
13900 Ft -
Kovász készítő 900ml – Fermentáló üveg KEFIRKO®
15900 Ft -
Másod fermentáló üveg 1400ml (Második erjesztés készítő-tároló) KEFIRKO®
8900 Ft -
Másod fermentáló üveg 900ml (Második erjesztés készítő-tároló) KEFIRKO®
6900 Ft -
Fermentáló üveg / KEFIRKO® Zöldség fermentáló 1400ml (Zöldség és Gyümölcs fermentálás)
16900 Ft -
Fermentáló üveg / KEFIRKO® Zöldség fermentáló 900ml (Zöldség és gyümölcs fermentálás)
15900 Ft -
Sajtkészítő üveg / KEFIRKO® Sajtkészítő 1400ml
15900 Ft -
Sajtkészítő üveg / KEFIRKO® Sajtkészítő 900ml
13900 Ft -
Tároló üveg / KEFIRKO® Tároló palack 1400ml
7900 Ft