BIO KOMBUCHA indító folyadék 100ml (kombucha starter kultúra) KEFIRKO®

9460 Ft

A termék egységára: 94,6 Ft/ml

A feltüntetett árak alanyi adómentes (AAM), bruttó árak, amelyek a ténylegesen fizetendő összegek.
Az árak magyar forintban (Ft) értendők.

Egyszeri vásárlás – folyamatos kombucha készítés otthon

Ezt az indító kultúrát csak egyszer kell beszerezned.
Ha biztosítod a megfelelő körülményeket, a kombucha készítés egy önfenntartó folyamat lesz.

Összetevők: víz*, fekete tea*, cukor*, indítókultúra* (*organikus termelésből).
Allergének: Nyomokban alkoholt, hisztamint tartalmazhat. Fekete tea/ koffein.
Minőségét megőrzi: A doboz tetején feltüntetett dátumig bontatlanul. (gyártástól számított 12 hónapig)
Felhasználás: Felbontás után azonnal,
A csomagolás 1 adagot tartalmaz. (100ml)
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
Figyelmeztetés: Fogyasztás előtt konzultáljon orvosával, ha gyermeknek készíti, speciális diétán van, érzékeny, szoptat vagy várandós. Gyermekek elől elzárva tartandó.

Szavatosság:
Szavatossági tudnivalók »

A részletes használati útmutatót lejjebb találod az oldalon.
Ha pedig minden fermentációval kapcsolatos kérdés–válasz érdekel, nézd meg itt:
👉 kefirshop.hu/fermentacio-gyik
👉https://kefirshop.hu/kombucha/

 

Készleten

Cikkszám: 3830063020380 Kategóriák: , , Márka:

Hasznos útmutató

Hogyan aktiváljuk a KOMBUCHA-t ?

Organikus Kombucha Indító Kultúra – 100 ml

Egyszeri vásárlás – folyamatos kombucha készítés otthon

Ezt az indító kultúrát csak egyszer kell beszerezned. Ha biztosítod a megfelelő körülményeket, a kombucha készítés egy önfenntartó folyamat lesz.

Példa mennyiségi alakulásra:

  • Kezdetben, az aktiválási szakaszban: a 100 ml indítóból kb. 1 liter (900ml) kombucha ital készíthető.

  • Amint a kultúra aktívvá válik, hetente akár 4 liter kombucha is előállítható.

  • Kb. 2 hónap elteltével, ha 2 db 4 literes fermentort használsz, már 8 liter kombucha készülhet hetente.

  • A további mennyiséget csak a fermentáló edények mérete és darabszáma korlátozza.

👉 Ez azt jelenti, hogy egy adag indító kultúra vásárlásával hosszú távon, rugalmasan és gazdaságosan készítheted el saját kombucha teádat – mindig annyit, amennyire  szükséged van.

 

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK KOMBUCHA -t ? 

1. lépés az aktiválás

  • 1 kombucha indító (100 ml)
  • 50 g cukor
  • 900 ml víz
  • 2 tk (2 teafilter) fekete tea levelek
  1. Készíts 200 ml teát, és keverd bele a cukrot. Hűtsd le, majd öntsd egy nagy üvegkancsóba, és add hozzá a maradék 700 ml vizet.
  2. Add hozzá a kombucha indítót, és fedd le egy fedővel (hagyj helyet a levegőáramlásnak). Hagyd fermentálódni 7-14 napig. A SCOBY (symbiotic culture of bacteria and yeast) a tetején kezd kialakulni.
  3. Amikor elégedett vagy a kombucha ízével, tartsd meg a SCOBY-t és 100 ml kombuchát. Használd fel az új adag elkészítéséhez. A kombucha azonnal fogyasztható, palackozható és hűtőben tárolható, vagy második fermentálásra is használható.

Hogyan folytassuk az aktiválás után a kombucha készítést?

A kombucha fermentálásához szükség van egy SCOBY nevű kultúrára – ez az erjesztés során természetesen kialakul a folyadék tetején. Az első adaghoz használhatunk kombucha startert (koncentrált folyadék), amely elindítja a folyamatot. Ebből fog folyamatosan fejlődni a SCOBY, ami minden új adaghoz szükséges lesz.


Folyamatos "főzés"  kombucha erjesztés

Amint a kultúra erőssé válik, a kombucha készítés folyamatos folyamat lehet. Ehhez érdemes csappal ellátott 4 literes fermentort használni: mindig csak annyit csapolj le, amennyire szükséged van, majd pótold friss, édesített teával. Így hetente többször is friss kombuchát tölthetsz le, miközben a kultúra folyamatosan dolgozik.

Mennyiségek

Mennyiség Tea Cukor Víz Starter
1L 4g / 3 tk / 2 teafilter 45g 0,9L 100 mL
2L 9g / 6 tk / 4 teafilter 90 g 1,8L 200 mL
3,5L 17g / 12 tk / 8 teafilter 170g 3,2L 300 mL