BIO Tejkefir szemek 1g szárított (kefir indító kultúra) KEFIRKO®
Original price was: 8490 Ft.6622 FtCurrent price is: 6622 Ft.
Akció mértéke: 22% kedvezmény
Akció időtartama: 2025. november 18. – december 18., vagy ameddig a készlet tart.
Korábbi ár: 8 490 Ft
Korábbi egységár: 8 490 Ft / g
Akciós ár: 6 622 Ft
Egységár: 6 622 Ft / g
A feltüntetett árak alanyi adómentes (AAM), bruttó árak, amelyek a ténylegesen fizetendő összegek.
Az árak magyar forintban (Ft) értendők.
Egyszeri vásárlás – folyamatos kefír készítés otthon!
Megfelelő körülmények között az aktivált tejkefir szemek folyamatosan szaporodnak, így idővel egyre több, zamatos és friss tejkefir vár a reggelidhez
Összetevők: Szárított tejkefir szemek (organikus termelésből)
Minőségét megőrzi: Bontatlanul a tasak tetején jelzett dátumig. (gyártástól számított12 hónapig)
Felhasználás: Felbontás után azonnal,
A tasak 1 adag indító kultúrát tartalmaz
Tárolás: Száraz, hűvös helyen.
Allergének: A termék tejet tartalmaz. Minden fermentált élelmiszer nyomokban alkoholt és hisztamint tartalmazhat
Figyelmeztetés: Kérje orvosa tanácsát, mielőtt kefirt készít gyerekeknek, szoptató anyáknak, várandós nőknek, vagy speciális diétán lévőknek!
Szavatosság:
Szavatossági tudnivalók »
A részletes használati útmutatót lejjebb találod az oldalon.
Ha pedig minden fermentációval kapcsolatos kérdés–válasz érdekel, nézd meg itt:
👉 kefirshop.hu/fermentacio-gyik
👉https://kefirshop.hu/tejkefir/
Készleten
Hasznos útmutató
Hogyan aktiváljuk a szárított tejkefir szemeket?
SZÁRÍTOTT TEJKEFIR szemek
Összetevők: szárított tejkefir szemek organikus termelésből.
Kezdj 1 g kultúrával – megfelelő körülmények között a tejkefir szemek folyamatosan szaporodnak, így idővel egyre nagyobb mennyiségű tejkefirt készíthetsz otthon.
1. lépés AKTIVÁLÁS:
- Add hozzá a tejkefir szemeket 100ml tejhez.
- Fermentáld 24 órán át (20-24°C-on). 12 óra után óvatosan keverd meg.
- 24 óra elteltével szűrd le finom szitával és mosd meg a szemeket langyos vízzel.
- Ismételd meg 5-7 alkalommal. Kezdj el 200ml tejet használni, amikor a szemek aktivitást mutatnak (savanyodás, sűrűsödés).
- Amint a tej kefirré fermentálódik, a szemek használatra készek.
2. lépés TEJKEFIR RECEPT
- Aktivált tejkefir szemek.
- 600ml tej.
Add hozzá a tejkefir golyókat a tejhez és fedd le. Fermentáld 24 órán át (20-24°C-on). Szűrd le a kefirt és használd a szemeket a következő adaghoz. A tejkefir készen áll a fogyasztásra vagy a második fermentálásra.
*Szárított tejkefir szemek kisebb méretűek lehetnek. Jobb finomabb szitát használni az első pár hétben, amíg a golyók növekednek.
TIPPEK TEJKEFÍRHEZ
A levegő keringését a felső átlátszó fedél enyhe nyitva hagyásával biztosíthatja. Ha rendesen lezárja a fedelet, az megakadályozza a gyümölcslegyek és a szennyeződés bejutását az üvegbe. A szűrőnek két öntési területe van - nagyobb rések a szokásos méretű tejkefírszemcsékhez (borsó - mogyoró méretűek). A hidratált tejkefírszemcsék kisebbek lehetnek aktiválás után. Finomabb hálós szűrőt használhat az első hetekben, amíg megnőnek.
Ha szünetet szeretne tartani, vagy extra tejkefírszemcséi vannak, hűtőben tárolhatja őket (7-14 napig) kevés tejben vagy víz-cukor oldatban. Fogyassza frissen a tejkefírt, vagy tárolja hűtőben legfeljebb 7 napig. Figyelem, az íze még mindig változni fog, mert a lassú fermentáció a szemcsék eltávolítása után is folytatódik. A tejkefír idővel savanyúbb lesz. Az első 24 óra fermentáció után másodlagosan is fermentálhatja a tejkefírt a folyamat befejezése érdekében. Ezt szemcsék nélkül végezzük további 12 órán át.
TEJ ÉS VEGÁN KEFÍR VÁLASZTÁSA
- Tehéntej: a legnépszerűbb választás fermentáláshoz, vastag, sima tejkefírt eredményez.
- Kecsketej: vékonyabb kefírt készít kiváló ízzel.
- Juhtej: több fehérjét tartalmaz, és krémesebb kefírt eredményez.
- Laktózmentes tej: nem használható tejkefír fermentálásához. A fermentáció során a laktóz táplálékul szolgál a baktériumoknak. A fermentált kefír a fermentáció végén 99%-ban laktózmentes.
- Növényi alapú, vegán alternatívák: Készíthet kefírt növényi alapú tejekkel, mint kókusztej, szójatej, mandulatej stb. Néha a szemcsék jól működnek, máskor szükségük lehet revitalizálásra hagyományos tejben a fermentációk között.
További információk
| Tömeg | 1 g |
|---|
-

Kombucha fermentáló 4L- KEFIRKO®
27500 Ft -
Akció!

zöldségszeletelő Mandolin
Original price was: 16500 Ft.13200 FtCurrent price is: 13200 Ft. -
Akció!

Kefir fermentáló üveg 1400ml (vizikefir és tejkefir készítő) KEFIRKO®
Original price was: 15900 Ft.14310 FtCurrent price is: 14310 Ft. -

Kefir fermentáló üveg 900ml (vizikefir és tejkefir készítő) KEFIRKO®
13900 Ft -
Akció!

Kovász készítő 900ml – Fermentáló üveg KEFIRKO®
Original price was: 15900 Ft.11925 FtCurrent price is: 11925 Ft. -

Másod fermentáló üveg 1400ml (Második erjesztés készítő-tároló) KEFIRKO®
8900 Ft -
Akció!

Másod fermentáló üveg 900ml (Második erjesztés készítő-tároló) KEFIRKO®
Original price was: 6900 Ft.5175 FtCurrent price is: 5175 Ft. -
Akció!

Fermentáló üveg / KEFIRKO® Zöldség fermentáló 1400ml (Zöldség és Gyümölcs fermentálás)
Original price was: 16900 Ft.15210 FtCurrent price is: 15210 Ft. -

Fermentáló üveg / KEFIRKO® Zöldség fermentáló 900ml (Zöldség és gyümölcs fermentálás)
15900 Ft -
Akció!

Sajtkészítő üveg / KEFIRKO® Sajtkészítő 1400ml
Original price was: 15900 Ft.14310 FtCurrent price is: 14310 Ft. -
Akció!

Sajtkészítő üveg / KEFIRKO® Sajtkészítő 900ml
Original price was: 13900 Ft.10425 FtCurrent price is: 10425 Ft. -
Akció!

Tároló üveg / KEFIRKO® Tároló palack 900ml
Original price was: 6900 Ft.5175 FtCurrent price is: 5175 Ft. -

BIO vizikefir szemek 5g szárított ( Vizikefir indító kultúra) KEFIRKO®
9840 Ft


